STAKLENE PREGRADE SE SVEČEŠĆE KORISTE U KANCELARIJAMA, ALI I U PRIVATNOM PROSTORU

Ako želite da otklonite vizuelne barijere koje umanjuju prostoriju najbolje rešenje su staklene pregrade. One pružaju širinu prostora i na elegantan način obogaćuju enterijer.

Staklene pregrade se sve više koriste u modernoj stambenoj izgradnji i u poslovnim prostorima jer propuštaju svetlost i eliminišu buku. Mogu da budu napravljene od sigurnosnog stakla i to u raznim bojama.

VRSTE STAKLENIH PREGRADA

Od tipova staklenih vrata razlikujemo zaokretna i klizna vrata, automatska ili ručna. Kod ručnih vrata štokovi mogu biti drveni, aluminijski i vrata bez štoka sa šarkama na zidu, u podu i plafonu.

Staklene pregrade koriste se sve više u dizajnu enterijera kako bi razdvojili prostoriju, a s druge strane potuno otvorili prostor. One se najčešće upotrebljavaju za kancelarije i to izradom od termopan stakla. Imaju dobru izolaciju i odgovaraju visokim standardima estetike.

Nasuprot uobičajenim klasičnim zidovima, staklene pregrade otvaraju i štede prostor i omogućavaju mnogo više prirodne svetlosti tokom dana. Kombinacije staklenih zidova u objektu su skoro nepresušne, pa tako mogu da se naprave i klizni pregradni stakleni zidovi koji se koriste, pomeraju i formiraju po potrebi.

ODRŽAVANjE STAKLENIH PREGRADA

Oni koji imaju dovoljno prostora i žele poseban utisak staklo koriste i kao pregradu pojedinih prostorija. Njegova prednost je što delimo prostor, a ne gubimo svetlost.

Takođe ono nije zahtevno za čišćenje i održavanje. Radi svoje glatke površine skidanje mrlja je olakšano i ne zahteva neki veći napor. Staklo možemo dodatno premazati zaštitnim sredstvima koji se mogu naći u prodavnicama, a čine čišćenje i održavanje još lakšim poslom.

PREDNOSTI

Prednosti pregrađivanja prostora staklenim paravanom ili zidom od stakla je taj što pregrađuju prostor fizički, ali on ostaje jedinstvena celina, što je veoma važno u malim prostorima. Zidovi i paravani mogu da budu sa vratima, klasičnim ili kliznim.

Kada je potrebno razdvojiti u celosti neki prostor, a da postoji komunikacija među delovima, stakleni zid sa kliznim vratima može biti pravo rešenje, pogotovo što vrata za otvaranje ne iziskuju dodatni prostor.

Stakleni zidovi sa običnim vratima veću primenu nalaze u poslovnim prostorijama.