Tuš kabine sa kliznim vratima

Tuš kabine sa kliznim vratima - neka i vaše kupatilo izgleda luksuzno

icon7

Tuš kabine sa kliznim vratima karakteriše atraktivan izgled, funkcionalnost, kao i širok raspon cena koji ih je učinio dostupim svima. 

Šta su to tuš kabine sa kliznim vratima?

Tuš kabine sa kliznim vratima karakteriše otvaranje u stranu, iza jednog ili više fiksnih delova. Ovakav sistem otvaranja vrata je pogodan kod manjih kupatila gde je prostor ograničavajući faktor, kao i kod kupatila gde neki drugi predmet ograničava otvaranje vrata. 

Pored navedenog, jedna od osnovnih prednosti tuš kabine sa kliznim vratima je i ta što je svedena na minimum okova, pa zaista predstavlja funkcionalni i estetski iskorak u odnosu na klasične tuš kabine.

Kakav sistem poseduju?

Naše tuš kabine sa kliznim vratima poseduju klizni mehanizam u gornjem delu kabine, što onemogućava vodu da dospe u mehanizam i da ga oštećuje. To značajno doprinosi dugotrajnosti i funkcionalnosti kliznog sistema na ovim tuš kabinama. 

Galerija

Često postavljana pitanja

Kakvim prostorima su namenjene tuš kabine sa kliznim vratima?

Tuš kabine sa kliznim vratima su u najvećoj meri namenjene kupatilima bez previše prostora. Imaju široku upotrebu i mogu se videti kako po luksuznim apartmanima i hotelima, tako i u privatnim stanovima i kućama.

Kako se održavaju tuš kabine sa kliznim vratima?

Ne zahtevaju posebno održavanje. Klizni mehanizam je veoma jednostavan, a kao što smo i napomenuli, nalazi se u gornjem delu tuš kabine, pa voda ne dospeva u njega. Dakle, dovoljno je jednostavno čišćenje tuš kabine kao i ostalih elemenata u vašem kupatilu. 

Koje vrste ovih tuš kabina postoje?

Možete birati između različitih vrsta, pre svega u odnosu na vrstu vrata koja mogu biti:

  • Frontalna sa jednim kliznim vratima
  • Frontalna sa dvoje kliznih vrata
  • Ugaona sa jednim kliznim vratima
  • Ugaona sa dvoje, kliznih vrata otvaranje na uglu

Da li kamenac može negativno uticati?

Kamenac kao takav niko ne želi videti u svom kupatilu je značajno narušava estetiku. Međutim, kamenac ne može uticati na tuš kabine sa kliznim vratima jer voda ne dospeva u mehanizam. Kako biste staklenu površinu tuš kabine zaštitili, preporučujemo nanopremaz za zaštitu od kamenca, koji jednostavnim nanošenjem na površinu štiti tuš kabinu od kamenca i značajno olakšava održavanje.

POVEZANI TEKSTOVI