TUŠ PARAVANI SU PRAKTIČNO REŠENJE ZA KUPATILA KOJA VEĆ IMAJU KADE

Kupatilo je najintimniji kutak u našem domu, ali često savremen i brz tempo života zahteva da korigujemo svoje navike i prilagodimo način života modernim trendovima. Da bismo imali lepo i funkcionalno kupatilo nije potrebno da ga renoviramo, niti rušimo. Ono i bez toga može dobiti savršen izgled.

Ukoliko želite da vam svako tuširanje bude prijatno i provedeno u uživanju, rešenje postoji. Najbolje od svega je što nije potreban dodatan napor da biste u kupatilu imali svoj mali kutak raja. Za to vam treba kvalitetna sanitarija, a to je tuš kabina ili tuš paravan.

MODERAN I SAVREMEN IZGLED KUPATILA

Jedno od rešenja za praktično, ali ujedno i moderno kupatilo je ugradnja paravana za kadu. To može da bude fiksni stakleni panel kao tuš paravan, izveden sa U profilom koji je najlakši i najpovoljniji način da renovirate svoje kupatilo i date mu savremen izgled.

Krajnji izgled je moderan i elegantan paravan po meri i to od stakla. Fiksni tuš paravan zahteva minimalnu količinu okova, praktično samo U profil koji ga vezuje za zid i pod, ili plafon. Pored toga, ukoliko paravan ne ide do plafona, potreban je stabilizator, ukrućenje u gornjem delu za zid pod uglom od 90 ili 45 stepeni.

Za popunjavanje prostora između profila i stakla koristii se guma umesto silikona, kako bi se sprečilo stvaranje buđi.

PREDNOSTI PARAVANA ZA KADE

U profil je od aluminijuma, a završna obrada je eloktropolirani aluminijum mat ili sjajni. Profil za tuš paravan se može plastificirati u bilo koju boju po želji, dok se paravani izrađuju od kaljenog stakla. Savršenstvo i moderan izgled kupatila se lako postiže uz tuš paravane od kaljenog stakla.

Fiksni tuš paravan bez vrata je povoljnija opcija od staklene tuš kabine, a ima mnogo prednosti:

  1. Ulazak pod tuš bez barijera – walk-in paravan, lakše kretanje naročito starijih, dece i invalida
  2. Moderan i svedeni dizajn
  3. Najbolje rešenje za malo kupatilo – štedi puno prostora, a izgleda luksuzno i prostrano
  4. Jednostavnije i brže održavanje od klasične tuš kabine – manje čišćenja, jer su okovi minimalno prisutni

KAKO SE IZRAĐUJU PARAVANI?

Tuš paravani se izrađuju po meri kupatila. Staklo može biti providno, peskirano ili sa aplikacijama po želji, a diskretan okov odličnog kvaliteta i izdržljivosti garantuje dugogodišnju eksploataciju.

Može se postaviti kao bočni stakleni panel iznad kade i na taj način spreči prskanje vode na okolnu kupatilsku galanteriju. Druga varijanta je ugradnja direktno na keramičke pločice u kupatilu. To može biti do standardne visine od dva metra ili u punoj visini do plafona. Treća mogućnost je postavljanje dva staklena panela sa bočnih strana, bez vrata i na taj način dobijate Walk In tuš kabinu.

KAKO SE ODRŽAVA PARAVAN?

Poslednja, ali nikako ne manje važna prednost tuš paravana o kojoj morate da vodite računa prilikom kupovine sanitarije, je higijena. Da bi tuš kabina duže trajala potrebno je da se održava. Kabina se mora brisati ne samo iznutra, već i spolja kako ne bi došlo do nakupljanja kamenca ili stvaranja buđi. Ista je situacija i sa paravanima.

Podjednako su važne i ivice, unutar kojih se voda često zadržava. Najbolji način da osigurate higijenu vaše sanitarije, tuš kabine ili tuš paravana jeste da redovno čistite njenu površinu zaštitnim sredstvom.