Staklene pregrade

Staklene pregrade - elegancija, otvorenost, interakcija!

icon5

Staklene pregrade su u upotrebi kako u stanovima i kućama, tako i u poslovnim prostorima. Predstavljaju odličan izbor za razdvajanje prostorija zbog toga što su izuzetno funkcionalne, ali i zato što estetski ostavljaju vrlo lep utisak.

Moderni prostori jednostavno odišu elegancijom zahvaljujući ovakvim materijalima. Pregradni “zidovi” od stakla sve su popularniji jer fizički razdvajaju prostorije, a sa druge strane, vizuelno potpuno otvaraju prostor.

Staklene pregrade - pouzdana alternativa pregradnim zidovima

Staklene pregrade su izuzetno aktraktivne i dekorativne za uređivanje prostora. Kako imaju specifičnu namenu, staklima od kojih se izrađuju staklene pregrade su dodatno povećana određena svojstva kao što su čvrstoća, tvrdoća, a mogu se čak koristiti i specijalna sigurnosna i izolaciona stakla. One omogućavaju uštedu prostora, ali i pružaju mnogo više prirodne svetlosti tokom dana.

Ono što takođe treba istaći je da ih je moguće dekorativno obogaćivati, pa tako staklene pregrade mogu biti providne, u boji, matirane ili gravirane po motivu po vašem izboru. 

Dakle, one ispunjavaju sve estetske i bezbednosne kriterijume, a jednostavno se montiraju i još lakše održavaju.

Staklene pregrade bez okvira - vrhunac minimalističke estetike

Stakleni zid bez okvira „All-In-Glass“ je najosnovniji, minimalistički tip staklene pregrade, čija upotreba je široko rasprostranjena u stambenim i poslovnim prostorima. Karakterističan je po panormaskom izgledu i odsustvu bilo kakvih aluminijumskih profila između stakla i na vratima.  

Koristi se na najrazličitijim mestima, od privatnih domova, kancelarija, do izloga i ulaza u poslovne prostore i tržne centre. Takođe, primenjuje se i za odvajanje dva funkcionalna prostora i kancelarije gde je vizuelno otvoreni prostor dobro došao.

Galerija

Često postavljana pitanja

Da li se na staklene pregrade mogu lepiti folije?

Privatnost i individualizacija stakla se lako može postići folijama za stakla bilo da želite neki motiv, fotografiju ili ime svoje firme. U poslednje vreme su vrlo popularne i pametne folije za stakla, koje omogućavaju da jednim klikom na taster stakla postaju neprovidna, a vrlo je široka primena ovih folija kao projektnog platna za reklamu na izlogu.

Kakvi rukohvati se montiraju na staklene pregrade?

Završna obrada okova All-In-Glass staklenih pregrada i vrata je SSS ili PSS. Na vrata se obično postavljaju rukohvati, standardne dužine 500 mm, a u ponudi su i rukohvati drugih dimenzija sve do 1800 mm, a postoje i rukohvati sa funkcijom zaključavanja.

Dodatni pribor za staklena vrata All-In-Glass predstavljaju magnetne brave za vrata sa funkcijom samozatvaranja i digitalne brave sa kontrolom pristupa i samozaključavanja.

Koji profili se koriste prilikom izrade staklenih pregrada?

Za fiksne staklene panele koji formiraju kompletne staklene zidove, koristimo WSS L ili WCP Dormakaba, nemačke profile.

Profili su minimalističkog dizajna, a dovoljno snažni da kompenzuju neravnine u podu i da se prilikom plastifikacije u željenu nijansu ne iskrive te samim tim obezbeđuju i bržu montažu.

Koje su prednosti staklenih pregrada?

 • Kompletna vizuelna komunikacija prostora
 • Panoramski doživljaj bez vertikalnih profila
 • Maksimalan prodor prirodne svetlosti
 • Ušteda električne energije 
 • Moderan izgled i prijatan osećaj za zaposlene i klijente
 • Jednostavna i brza montaža
 •  Bezbednost upotrebe, dugotrajnost i dug životni vek okova
 • Bezbroj mogućnosti invidualizacije stakla
 • Bolja produktivnost zaposlenih
 • Veća fleksibilnost u planiranju prostora zahvaljujući modularnom sistemu
 • Minimalni zahtevi za održavanjem
 • Montažno-demontažnog tipa

POVEZANI TEKSTOVI