Staklene ograde

Staklene ograde - 100% štite, nimalo ne ograničavaju

icon5

Zašto su staklene ograde sve češći izbor ljudi za njihove stambene ili poslovne prostore?

Pre svega zbog jednostavnosti i elegancije koju nosi sa sobom i na taj način svaki prostor čini modernijim i lepšim.

Ali bitan faktor zašto su staklene ograde toliko popularne je i sigurnost koju pružaju, ali i to što ne nameće nikakva ograničenja u vizuelnom smislu, iako fizički to radi jer joj je to i namena.

Sa aspekta estetike i sigurnosti staklene ograde su bez konkurencije

Staklene ograde su sve češće prisutne, kako u unutrašnjem, tako i spoljašnjem uređenju prostora. One su danas najjednostavnija i najelegantnija rešenja zato što njihova providnost omogućava da se uklope u sva vizuelna rešenja kuće, stana ili poslovnog prostora. Mogu primeniti na većinu površina poput balkona, hodnika i stepeništa, pa je ova opcija svakako popularna u modernom uređenju, a sigurno će dominirati bez obzira na vremenski period.

Što se tiče sigurnosti, ni tu nema brige. Staklene ograde su jedno od najsigurnijih rešenja imajući u vidu da se izrađuju od kaljenog laminiranog stakla, čija se debljina prilagođava u zavisnosti gde se ograda montira, da li je podložna udarima vetra, da li sadrži i rukohvate ili ne. Sve to naši inženjeri uzimaju u obzir prilikom određivanja kakva staklena ograda je idealna za Vaš objekat.

Ignis okov za staklene ograde - garancija kvaliteta

Kako bi staklene ograde zaista bile to što od njih očekujete, efektne i pouzdane, potreban je kvalitetan okov koji prati montažu ograda. Imajući u vidu da smo se u praksi susretali sa realnim problemom okova slabog kvaliteta, Ignis staklo je pokrenulo sopstvenu proizvodnju tačkastih okova visokog kvaliteta svih dimenzija.

Dakle, ne morate brinuti za dostupnost, ali ni kvalitet okova s obzirom da posedujemo CE sertifikat, kao i da primenjujemo ISO 9001 standard. To nam je omogućilo da u potpunosti budemo sigurni u svoj proizvod, te ponudimo garanciju od 2 godine!

Pored okova, kod nas možete pronaći i sve ostale elemente kao što su nosači, ali i aluminijumski, drveni ili inox rukohvati.

Galerija

Često postavljana pitanja

Kakve vrste staklenih ograda postoje?

Staklene ograde mogu biti: 

  • ograde bez okvira 
  • ograde sa stubovima 
  • ograde ugrađene u profile 
  • ograde na tačkastim vešanjima i 
  • ograde za francuski balkon. 

A konstrukcije mogu biti: čelične, aluminijumske i od inoxa.

Kako se staklene ograde održavaju?

Održavanje je krajnje jednostavno. Blagi rastvor deterdženta i obična krpa su sasvim dovoljni za čistu ogradu i blistavi sjaj.

Koliko koštaju staklene ograde?

Cena ograde zavisi od mnogo faktora, pa će tako uticaj na cenu imati i vrsta stakla, vrsta rukogvata, nosača i držača, ali tip objekta, visina i način montaže. Kako biste dobili konkretnu cenu ograde koja je Vama potrebna, posetite našu kontakt stranicu i budite slobodni da zatražite konsultacije ili pomoć prilikom izbora.

Gde se sve postavljaju staklene ograde?

Staklene ograde se mogu montirati gotovo svuda. Kako na stambenim, tako i na komercijalnim objektima. Najčešće se koriste za unutrašnje i spoljnje stepenište, kao i za balkone, terase, ali se mogu postaviti i pored bazena kao zaštita.

Koje su prednosti staklenih ograda?

Jedna od osnovnih prednosti jeste osećaj prostornosti koje ove ograde sa sobom nose – svaki prostor učiniće većim nego što zaista jeste. Takođe, neke od prednosti su i sledeće:

  • Staklo je jedan od najpostojanijih materjala koji je najmanje podložan promenama pod atmosferskim uticajem
  • Kaljeni i laminirani stakleni paneli garantuju sigurnost
  • Primenljive su kako za komercijalne, tako i za stambene prostore
  • Širok spektar veličina, boja i rešenja koji odgovara modernom dizajnu

POVEZANI TEKSTOVI