Pivot vrata

Pivot vrata - pravi izbor za sve vrste prostora

door

Staklena pivot vrata su najzastupljenija zbog svoje široke primenljivosti za najrazličitije tipove prostora i najsloženije arhitektonske zahteve.

Sličnosti i razlike pivot i kliznih vrata

Pivot vrata, kao i klizna vrata, vema često se mogu videti u različitim enterijerima, od komerijalnih objekata do privatnih domova. Ono što spaja ova dva tipa vrata je to što i jedna i druga ostavljaju izuzetno elegantan utisak, osvetljene prostorije i osećaj prostranosti. Ono što ih razlikuje je to što pivot vrata sa strane imaju šarke i potrebno im je više prostora kako bi se otvorila, bilo spolja, bilo unutra. 

Savršen dizajn ne znači samo odličan izgled, već i savršenu funkcionalnost. Pivot vrata su dokaz za to. Ova vrsta vrata je dizajnirana da maksimalno iskoristi punu širinu otvora vrata, da osvetli unutrašnjost i unese istinski elegantan element u stan!

Vrste pivot vrata

Kao i većina proizvoda i pivot vrata imaju više vrsta i varijanti iste vrste. Osnovna podela je na pivot vrata sa okvirom i “all in glass” pivot vrata. 

Vrata sa okvirom imaju brojne prednosti, kako dizajnerske, tako i funkcionalne. Kada se pažljivo izabere okvir, to omogućava da se savršeno uklope u vaš stil i prostor koji ste zamislili. Mogućnosti su velike, od okvira od drveta, metala, aluminijuma, pa čak i do zatamnjenog stakla kako bi se stvorio željeni izgled. 

Vrata u okviru mogu biti napravljena od jednostrukog ili dvostrukog stakla.

“All in glass” vrata ili staklena vrata bez okvira su karakteristična po panormaskom izgledu i odsustvu bilo kakvih aluminijumskih profila na vratima. Ova vrata u kombinaciji sa staklenim pregradama bez profila između stakala predstavljaju savršenu celinu od stakla koja odiše elegancijom i prostoru daje moderan otvoreni izgled, te omogućava nesmetani prodor prirodne svetlosti unutar celokupnog prostora.

Galerija

Često postavljana pitanja

Zašto su ova vrata popularna?

Staklena pivot vrata su najzastupljenija zbog svoje široke primenljivosti za najrazličitije tipove prostora i najsloženije arhitektonske zahteve.

Od kakvog stakla se izrađuju?

Pivot vrata se izvode od kaljenog stakla debljine 8 – 10 mm, što ih čine veoma čvrstim i otpornim na ogrebotine, sitna oštećenja i udarce.

Koje su prednosti pivot vrata?

  • Pivot vrata su pogodna kako za rezidencijalne, tako i za komercijalne objekte
  • Velika dizajnerska vrednost – velika mogućnost prilagođavanja različitim stilovima
  • Jednostavno sastavljanje i montaža
  • Lako održavanje

Koje su vrste pivot vrata prema načinu otvaranja?

Zavisno od izbora šarke, pivot vrata se mogu otvarati ka spolja i ka unutra.

Gde se mogu koristiti pivot vrata?

Pivot vrata se mogu koristiti u apsolutno svakom prostoru. Izrađuju se po meri i mogu biti skoro svih dimenzija, u rasponu maksimalne visine i širine krila vrata. 

POVEZANI TEKSTOVI