Klizna vrata

Klizna vrata - jednostavno i funkcionalno rešenje za više prostora

door

Klizna staklena vrata su sve češći izbor za moderne enterijere. To je tako pre svega zato što je ovo rešenje veoma praktično, štedi prostor, a istovremeno je elegantno i moderno. Idealno se uklapaju u poslovne, komercijalne, ali i stambene prostore, pa je prostor za primenu zaista velik.

Šta su to klizna vrata?

Klizna staklena vrata su izrađena od jednog ili više staklenih panela koji se otvaraju klizanjem u stranu uz pomoć sistema koji mogu biti različiti. Za razliku od pivot vrata, koja zahtevaju da se odvoji prostor za otvaranje panela vrata, nameštaj i drugi predmeti za domaćinstvo mogu se postaviti blizu klizača. Od tipova staklenih vrata razlikujemo automatska ili manualna.

Kada su klizna vrata pravi izbor za vas?

Ova vrsta vrata je idealno rešenje za vas ukoliko želite da ih ugradite u manji prostor. Pored toga što funkcionalnost ovih vrata ne opada ugradnjom u manji prostor, ona izgledaju veoma lepo i daju prostoru posebnu notu elegancije. Takođe, ne manje značajno je i to što klizna staklena vrata propuštaju prirodnu svetlost, ali i ne stvaraju vizuelne barijere, pa će tako i manji prostori izgledati prostranije i svetlije.

Takođe, prilikom ugradnje u vaš poslovni ili kancelarijski prostor, pružaju velike mogućnosti personalizacije, pa ih tako možete brendiati korišćenjem folija, ali i naručiti staklo u boji, matirano ili gravirano sa određenim motivom.

Galerija

Često postavljana pitanja

Šta je razlika između kliznih i pivot vrata?

Pivot vrata su sa šarkama sa strane i ona se mogu otvarati ka spolja ili ka unutra, u zavisnosti od potrebe prostora. Za razliku od pivot vrata, klizna vrata se sastoje od staklenih panela koji se otvaraju u stranu i ne zahtevaju dodatan prostor za otvaranje. 

Od kakvog stakla se izrađuju klizna vrata?

Staklena klizna vrata izrađuju se od kaljenog stakla debljine 8-10 mm. 

Koje su cene kliznih staklenih vrata?

Cena kliznih vrata zavisi od vrste i načina obrade stakla, načina bravljenja, oblika, dimenzije i završne obrade inox rukohvata, dizajna folije koje se nanose na stakla, potrebe za ugradnju podkonstrukcije, i mnogih drugih detalja.

Gde klizna vrata najbolje funkcionišu?

Ova vrata odlično funkcionišu u uskim prostorima i područjima gde je vaš nameštaj blizu vrata.

Koje su prednosti kliznih staklenih vrata?

  • Sofisticiran dizajn
  • Veliki izbor konfiguracija kliznih vrata po meri otvora
  • Sertifikovani sistemi za klizna vrata
  • Jednostavna i brza montaža 
  • Bezbednost upotrebe za korisnike, dugotrajnost i izdržljivost okova
  • Sjajne mogućnosti personalizacije stakla
  • Štedi prostor

Kakav sistem se koristi za klizna vrata?

Klizna staklena vrata sa prenosom opterećenja u gornjoj ili u donjoj zoni.

POVEZANI TEKSTOVI